גז הראדון - במעבדה

כשהמידע שאוספים התלמידים מגיע לחוקרת במעבדה
עקרונות הפעלה
עקרונות הפעלה מתארים דרכים שונות לגשר בין תיאוריות על למידה והוראה לבין דרכי יישום אפשריות
שמי טטיאנה. אני משתתפת במחקר שמטרתו לקבוע את אי הוודאות הזמנית של ריכוז הראדון, תוך התחשבות בשיעורי הראדון ומידת האיוורור בבניין. המחקר מרובה משימות. המשימה העיקרית והמורכבת ביותר היא למצוא מבנים בעלי רמת ראדון גבוהה בישראל. כל אזרח שמעוניין לבדוק את רמת הראדון בביתו יכול להשתתף במחקר.
נראה שמעורבות תלמידי בית ספר במדידת הראדון בביתם היא אמצעי יעיל, מכיוון שבתי המגורים עונים על שני התנאים של הסקר: 1. עקרונות דגימה אקראית ו- 2. התפלגות המדידות פורפוציונלית לצפיפות האוכלוסיה.
בנוסף, תלמידי חטיבת הביניים והתיכון מסוגלים לערוך את התהליך הכרוך בתיעוד תנאי המדידה והחשיפה הפאסיבית (המדידה), באמצעות האפליקציה שבטלפון הנייד והחיישן הפשוט (לקריאת קוד QR), ויכולים להפיק תועלת מהתהליך. יתרה מזאת, השתתפות תלמידי בית ספר בתהליך שולבה בתכניות לימוד ומספקת הזדמנויות חדשות ללמידה, תוך חשיפת הציבור ל"בעיית הראדון".
סקר הראדון בישראל נעשה בגישת המדע האזרחי לאיסוף הנתונים, על פיה הציבור, ובמקרה הזה תלמידי בית ספר, עוזרים למדענים מהטכניון במחקרם. הדבר מתאפשר הודות להשתתפות הפעילה של צוות מרכז TCSS מהטכניון ומאוניברסיטת חיפה.
.
פרוייקט
הראדון